Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο Παπαφλέσσας ήταν ιερέας της Αθηνάς και του Βάκχου!




Στο βιντεάκι ακούστε τον πρώτο εθνικό μας ύμνο.
Κινείται γύρω από δύο άξονες: την ελευθερία και τη χριστιανική πίστη.
Αλλά ο ύμνος που επικράτησε (του Σολωμού) αναφέρει μόνο την ελευθερία.
Αν δείτε και την εξέλιξη των εθνικών μας σημαιών θα παρατηρήσετε πως ενώ αρχικά κυριαρχούσε απόλυτα ο σταυρός, σιγά-σιγά "στριμώχτηκε" σε μια γωνίτσα πάνω αριστερά.
Αντίθετα, στη σημαία που πρότεινε ο Ρήγας Φεραίος για το ελεύθερο ελληνικό κράτος κυριαρχούσε το αρχαιοελληνικό ρόπαλο του Ηρακλή (πρώτη φώτο).
Είναι προφανές πως ... του Έλληνος ο τράχηλος χριστιανικόν ζυγόν δεν υπομένει.
Ο παπα-Γιώργης ο Μεταλληνός είπε κάποτε πως αν το ελληνικό κράτος πάψει να είναι χριστιανικό, θα πάψει κι αυτός να αισθάνεται Έλληνας!
Θα βάλουμε τη γάτα μας να κλάψει...
Ο συμπαθής πλην ημιπαράφρων Μακρυγιάννης δεν μου λέει τίποτα.
Μόνο γέλιο μού προκαλούν τα λόγια του "πήγα στους αγίους και τους άναψα λιβάνι απ’ το καλό, τ’ αγιονορείτικο".
Αντίθετα, βγάζω το καπέλο στον "αρχαιοέλληνα" Παπαφλέσσα!
Αμφιβάλλω αν λειτούργησε ποτέ στη ζωή του, αν και τυπικά ιερέας.
Κι ούτε διάβαζε Αγίες Γραφές και Συναξάρια.
Τον συνέπαιρναν οι δημηγορίες του Θουκυδίδη.
Ήταν γεννημένος ρήτωρ και πολεμιστής. Αν είχε γεννηθεί στην Αρχαία Αθήνα θα τον είχε ξεπεράσει το Δημοσθένη.
Ο Παπαφλέσσα ήταν στην πραγματικότητα ιερέας της Αθηνάς, της θεάς του Πολέμου και της Σοφίας!
Και λάτρης του Βάκχου!
Αγαπούσε και γλένταγε τη ζωή του. Πρώτος ο πάπαρος στα πανηγύρια και στο κυνήγι του ποδόγυρου...
Αλλά και πρώτος στον πόλεμο και στην αντάρα.
Όπως ακριβώς οι αρχαίοι Έλληνες.
Ο "κουλτουριάρης" Πλάτωνας ήταν ήρωας σε τρεις μάχες, γιγαντόσωμος (Πλάτων σημαίνει "πλατύς", "πλαταράς") και σπουδαίος παλαιστής-μποξέρ. Είχε νικήσει και στους παλαιστικούς αγώνες στα Ίσθμια. Όσοι ξέρουν πώς ήταν οι αρχαίοι παλαιστές, θα καταλάβει τι σωματάρα και δύναμη είχε ο φιλόσοφος.
Προσωπικά, θα γιορτάσω την εθνική μας ανεξαρτησία όταν ο Ορθός Λόγος και η Καθαρή Σκέψη ξαναλάμψουν στον Αττικό ουρανό.
Όταν απαλλαγούμε απ’ τον τριπλό σκοταδισμό: Πλατωνισμό-Πυθαγορισμό-Ιουδαιοχριστιανισμό.
Για μένα η "Αγία Τριάδα" του Ελληνισμού είναι: Ίωνες Φιλόσοφοι-Σοφιστές-Επικούρειοι!

9 σχόλια:

Μαρία είπε...

ασκαρούλη τι κανονιές είναι αυτές τέτοια μέρα;

Άθη είπε...

Αααααααααααα!,μα...τι..μας λες? ώστε έτσι ε? ο πασίγνωστος Παπά-φλέσσας ε?....ε,δεν τα ξέραμε ό-λα αυτά..ε, κοίτα τι μαθαίνει κάποιος...ε,πάντως ΔΕΝ έχεις και καθόλου άδικο..σίγουρα από κάπου ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τα..'εθνικά'μας σύμβολα γιανά καταλήξει ε δώ που είναι σήμερα..και σίγουρα είχαν κάποια άλλη μορφή πρίν φτάσουν να είναι όπως είναι σήμερα...ε, η σημαία μας δε λέω μου αρέσει (η γαλανόλευκη),αλλά...αλλά..ντάξει ο σταυρός δ εν μου λέει και τίποτε! σαν σχέδιο σε κόσμημα καλός είναι..αλλά σαν θρησκευτικό-εθνικό σύμβολο..ε,εκεί κάπου...'κολλάει' το όλο θέμα...'χωλένει?'...κάτι τέτοιο....ποτέ δ εν μου είπε κάτι ιδιαίτερο σαν θρησκευτικό σύμβολο...πάντως έχεις δίκιο...και σου'χω πεί ξανά καλό είναι να τα γράφεις αυτά γιανά τα μαθαίνουμε κι εμείς και κάποιοι άλλοι 'πορωμένοι'και να βγούμε επιτέλους κάποτε από τη μεγάλη μας πλάνη...χαιρετώ και χρόνια πολλά για τη μεγάλη σημερινή ημέρα...γιατί όντως είναι ΜΕΓΑΛΗ με όποιον τρόπο,κι αν τη δεί κανείς και από όποια 'οπτική γωνία' κι αν τη δεί...καλημέρες..

Ασυλλόγιστη είπε...

πάντως ο Παπαμιχαήλ στον Παπαφλέσσα ήταν κουκλί

Χρόνια σε περιμένω είπε...

ναι.. λιγωθήκαμε

Ψονθομφανήχ είπε...

Σοκαρίστικες Μαρία?

Αθούλα, το θαύμα δεν είναι που επιβίωσε η Ελλάδα απ' τον Οθωμανικό ζυγό, αλλά απ' τους μισέλληνες ιουδαιοχριστιανούς!

Είδατε αυτή την αηδία Σποράκια?

Άθη είπε...

Ε,εμ..καλημέρα...ε,εμ ναί καλό μου..πάντα ο εχθρός είναι από 'τα μέσα'που λένε...ε,εχτές το βράδυ έβλεπα μια ταινία...'η δίκη των δικαστών'την έχεις δεί?μια πολύυυ καλή ταινία κατ'εμέ,που ΔΕΝ έχει σχέση με τα...διάφορα...σκουπίδια που έχουνε φτιάξει,οι διάφοροι Φώσκολοι,και δε συμμαζέυεται κατά καιρούς για την επανάσταση...ε,και έμεινα άφωνη πραγματικά με το ήθος των δύο ίσως σημαντικότερων ανθρώπων στην ιστορία της Ελλάδας? του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη..οι οποίοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ...ΑΡ-ΝΗ-ΘΗ-ΚΑΝ μετά βδελιγμίας που λένε να υπογράψουν τα χαρτιά που έλεγαν για τη καταδίκη σε ΘΑΝΑΤΟ του Κολοκοτρόνη και του Πλαπούτα...αρνήθηκαν...ή να τους κλείσουν φυλακή,ή να τους εκτελέσουν επειδή είχαν διαπιστώσει(κι όχι άδικα)ότι οι κατηγορίες με τις οποίες τους καταδίκασαν οι άλλοι,ήταν γελοίες,αισχρές και άδικες,ανυπόστατες...και μετά τους έκλεισαν κι αυτούς φυλακή (τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη)...κι έδειχνε εκεί τι τους έκαναν τα...ζώα που λές κι εσύ οι μισ-έλληνες...τους τραβολογούσαν ντέ και καλά και με το ζόρι τους πλάκωσαν στο ξύλο,γιανά βγούν μ ε το ζό ρι λέμεεεε...να κάτσουν στις καρέκλες τους στο δικαστήριο και να ανακοινώσουν με το ζόρι,την απόφαση της καταδίκης των Κολοκοτρόνη-Πλαπούτα...αυτοί δεν ήθελαν πλακώθηκαν στο ξύλο με τους άλλους εκεί έ,έγινε χαμός τέσπα..τελικά έκατσαν με το ζόρι στις θέσεις τους αλλά δ εν είπαν τίποτε..και μετά τους έκλεισαν φυλακή και τους έβαλαν να απολογηθούν και οι ίδιοι..αλλά τελικά έδειξε ότι ο Πολυζωίδης αθωώθηκε...ε,αυτή ήταν η Ελλαδίτσα από πάντοτε καλό μου...αυτά τα περίεργα μό-νο στην Ελλάδα γίνονται...αλλά μό-νο εδώ όμως...και έτσι συνεχίζει να είναι ως σήμερα...δεν έχουνε αλλάξει και τόοσο τα πράματα..από τότε μη νομίζεις!αντί να κλείσουνε μέσα αυ τούς που έκαναν κακό στη χώρα μας και που συνεχίζουν,να κάνουν κλείνουν μέσα α υτούς που κοιτάνε να κάνουν κάτι για το καλό της...όπως τους Κολοκοτρόνη-Πλαπούτα-Πολυζωίδη-Τερτσέτη...πάντως είναι απίστευτο το π ως στάθηκε με τόοσο ήθος και τόοοση αξιοπρέπεια αυτός ο άνθρωπος (ο Πολυζωίδης)στην απολογία του...και τι είπε...απίστευτος πραγματικά...καλημέρες...

Ψονθομφανήχ είπε...

χμμμ... ώστε αυτό είχε χθες η τηλεόραση?

Γιατί κάτι εθνόκαυλοι μού έλεγαν πως είναι απαράδεκτο τέτοια μέρα να παίζονται έργα "δυσφημιστικά" της επανάστασης...

BUTTERFLY είπε...

Καλε εισαι σιγουρος οτι εισαι θεολογος;;; χαχαχαχ!

Ψονθομφανήχ είπε...

Ε ναι... είμαι "θεολόγος" με την κλασσική έννοια της λέξης: "αναζητητής του θεού"!
Όχι ως ... απολογητής του χριστιανισμού.

Ρε παιδιά, ο μπλόγκερ έφαγε ένα σχολιάκι του καραφλοκότσιφα!

Κοτσιφάκο, εμείς εδώ είμαστε, εσύ πετάς από κλαδάκι σε κλαδάκι και χάνεσαι...