Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"Ημερολόγιο λιποταξίας" (32) - Πού κόλλησε σύφιλη ο Κεμάλ;

Για να πας στην αρχαία Τροία πρέπει να περάσεις τα Δαρδανέλια. Κι αναγκαστικά ο δρόμος σε βγάζει στην αρχαία Καλλίπολη, που οι Τούρκοι τη λένε Τζελίμπογλου. Βρίσκεται στην ευρωπαϊκή μεριά των Στενών, κοντά στο Τσανάκαλε.
Εδώ, το 1915, έγινε μια απ’ τις αιματηρότερες μάχες του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Οι Αγγλογάλλοι προσπάθησαν με θωρηκτά και με χερσαία απόβαση ν’ ανοίξουν τα καλά οχυρωμένα Στενά ώστε να βαδίσουν προς τη Κωνσταντινούπολη. Αλλά οι Οθωμανοί, με τη βοήθεια των συμμάχων τους Γερμανών, τους χάλασαν τα σχέδια. Ήταν η τελευταία μεγάλη νίκη των Οθωμανών στην ιστορία...
Στη μάχη αυτή απέδειξε τις στρατιωτικές του ικανότητες ο Κεμάλ Ατατούρκ.
Ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν Σαλονικιός. Γεννήθηκε το 1881, καταγόμενος από παλιά εξισλαμισμένη εβραϊκή οικογένεια. Στο σχολείο θεωρούνταν μαθηματική διάνοια. Τότε του δόθηκε και το όνομα "Κεμάλ", που σημαίνει "έξυπνος", "ώριμος".
Στα 14 του στάλθηκε στη στρατιωτική Ακαδημία του Μοναστηρίου, στα σημερινά Σκόπια. Το 1908 εντάχθηκε στο Κίνημα των Νεοτούρκων και το 1913 βρέθηκε με δυσμενή μετάθεση στη Σόφια ως στρατιωτικός ακόλουθος. 
Εκεί περνούσε τον καιρό του μπεκροπίνοντας και συμμετέχοντας σε χοροεσπερίδες της αριστοκρατίας. Όμως καμία Ευρωπαία που σεβόταν τον εαυτό της δεν δεχόταν να κοιμηθεί μ’ έναν Τούρκο. Γι’ αυτό κι εκείνος έγινε μπουρδελόβιος, ώσπου στο τέλος κόλλησε και σύφιλη!
Ο Κεμάλ ήταν σύγχρονος του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Βενιζέλου, αλλά δεν τους έμοιαζε. Περισσότερες ομοιότητες είχε μάλλον με τον γερμανό καγκελάριο Βίσμαρκ. Ήταν κι οι δυο τους δυνατά ποτήρια και προσπαθούσαν να υποτάξουν την ιστορία στο εθνικό τους συμφέρον.
Ο Ατατούρκ ήταν φανατικός αντι-οθωμανός. Πίστευε πως οι Οθωμανοί είχαν εκτρέψει τους Τούρκους απ’ το ιστορικό τους πεπρωμένο.
Απέρριπτε την ανεκτικότητα και τον πλουραλισμό της Οθωμανικής περιόδου. Και επέβαλε βίαια την φυλετική καθαρότητα. 
Ξεπέρασε σε ξιπασμό και μας τους Αρβανιτόβλαχους που βαυκαλιζόμαστε πως είμαστε απόγονοι που Περικλή και του Αριστοτέλη. 
Έτσι κι εκείνος, ο Εβραίος της Σαλονίκης, έδωσε εντολή να ξαναγραφεί η ιστορία! Κι ως δια μαγείας, όλα τα επιτεύγματα του παγκόσμιου πολιτισμού βαπτίσθηκαν "τούρκικα"! Και οι δεκάδες λαοί της Ανατολίας, του Πόντου και της Μικρασίας ονομάστηκαν εντελώς αυθαίρετα "Τούρκοι"...

1 σχόλιο:

Μαρία είπε...

Μπουρδελόβιος κι ο Κεμάλ;
Χάλασε ο κόσμος!
τσου τσου