Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Και τώρα τι κάνουμε; (Ψυχραιμία, υπομονή, στηρίζουμε την κυβέρνηση και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα)

Το σενάριο της διαπραγμάτευσης στηριζόταν σε μια προϋπόθεση: ότι κανένας δεν είχε συμφέρον απ’ τη διάλυση της ευρωζώνης. 
Άρα όλα τα μέρη μπορούσαν να μπλοφάρουν σκληρά αλλά στο τέλος σίγουρα θα τα έβρισκαν γιατί μπροστά στην άβυσσο όλοι κάνουν πίσω.
Αλλά η Γερμανία φαίνεται πως άλλαξε ρότα. Ή πέρασε στην επόμενη φάση ενός σχεδίου που το ’χει προ καιρού σενιάρει: στη δημιουργία του Δ’ Ράιχ.
Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής ήταν επικοινωνιακό βατερλό για τη Γερμανία. 
Αναγκάστηκε να κατεβάσει τις μάσκες και να δείξει σ’ όλο τον κόσμο τις πραγματικές της επιδιώξεις: να διώξει την Ελλάδα απ’ το Ευρώ, να χτυπήσουν κόκκινο οι οικονομίες του Νότου, να μην βρίσκουν δανεικά απ’ τις "αγορές" κι έτσι να μετατραπούν όλοι τους (κυρίως Γαλλία και Ιταλία) σε ζητιάνοι της Μέρκελ.
Με κάτι τέτοια η Ευρώπη μετατρέπεται σε γερμανική ζώνη επιρροής και φυλακή των λαών. 
Σχεδόν όλοι θέλουν να βγουν αλλά δεν το κάνουν γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Κι η Γερμανία παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τι προτείνω:
1) Δεν αφήνουμε την αγανάκτηση, το θυμό, την ταπείνωση να μας καταβάλλουν. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας, αναδιπλωνόμαστε προσωρινά αλλά μένουμε συντεταγμένοι. Δεν το διαλάμε το μαγαζί. Δεν τους κάνουμε τη χάρη να γίνουμε σκορποχώρι.
2) Όταν σου βάζουν το περίστροφο στον κρόταφο δεν είσαι μαλάκας να γίνεις νεκρός ήρωας. 
Υποχωρείς. Αλλά τα δόντια σου τρίζουν. Τους το φυλάς. Θα έρθει κι η σειρά σου. Θυμηθείτε πόσο περήφανα ξεκίνησαν οι Γερμανοί για να κατακτήσουν όλη την Ευρώπη το 1939 και πόσο ντροπιασμένοι γύρισαν το 1945. Τα βρήκαν όλα ισοπεδωμένα και τις γερμανίδες τους βιασμένες. 
3) Δεν είμαστε κορόιδα να πατήσουμε τις μπανανόφλουδες που μας πετάνε. Δεν τσιμπάμε. Δεν θα γίνουμε άθελά μας πιόνια στις γεωπολιτικές γερμανικές επιδιώξεις. 
Αν είναι να επιστρέψουμε στη δραχμή θα το κάνουμε με τους δικούς μας όρους και όταν κρίνουμε εμείς πως είμαστε έτοιμοι. Όχι με όρους Σόιμπλε. Δεν θα επιτρέψουμε η "πρώτη φορά Αριστερά" να ταυτιστεί με εικόνες ανθρωπιστικής κρίσης. Ούτε τη μια μέρα θ’ αρνηθούμε τα Μνημόνια και την επόμενη θα εκλιπαρούμε το Σόιμπλε για ανθρωπιστική βοήθεια.
4) Συνειδητοποιούμε πως δεν φτουράνε "αντικαπιταλιστικές νησίδες" και "γαλατικά χωριά". Δεν θα φέρουμε μόνοι μας την άνοιξη. Αλλά σε συνεργασία με όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς θα παλέψουμε για την οριστική ήττα της νεο-φιλελεύθερης λαίλαπας.
5) Κάνουμε υπομονή. Όχι ραγιάδικη υπομονή. Αλλά υπομονή με προοπτική. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα. Και περιμένουμε τις προσεχείς εκλογές σε Ισπανία-Πορτογαλία-Ιρλανδία. Ως τότε στηρίζουμε την κυβέρνησή μας. 
Το φαντάζεστε ν’ αρχίσει ν’ αλλάζει το πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη κι εμείς, εξαιτίας της ανυπομονησίας και της αγανάκτησής μας, να βρεθούμε με τους βρομοπόταμους και τους σαμαροβενιζέλους;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχαψες την προπαγάνδα περί κακής Γερμανίας.
Καλά ξεμπερδέματα.

Ψονθο είπε...

Χαχαχα Σήμερα ένας ομοειδεάτης σου μου έλεγε πως η Γερμανία είναι η μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα γιατί παλεύει και αγωνίζεται η καημενούλα να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της Ευρώπης.

Του απάντησα πως αυτά ακριβώς έλεγαν οι Έλληνες φιλοναζιστές της ΕΣΠΟ το 1941.
Δηλαδή πως ο φίρες μας αγαπάει όλους τους Ευρωπαϊους και περισσότερο τους Έλληνες και πως στέλνει τους γερμανούς νέους να σκοτώνονται στα μέτωπα για το καλό της Ευρώπης, για να φτιάξει μια νέα τάξη πραγμάτων που θα ζούμε όλοι ελεύθεροι κι ευτυχείς...

Δεν ξέρω τι ακριβώς πρεσβεύεις, αλλά έχω πειστεί πως η Γερμανία επιδιώκει συνειδητά τη δημιουργία του Δ’ Ράιχ. Απλά, αντί για τον Άξονα χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί για τα στούκος το Ευρώ κι αντί για τον εθνικοσοσιαλισμό τον νεο-φιλελευθερισμό!

Ανώνυμος είπε...

Ας ευχηθούμε οι γερμαναράδες και όσοι κακοί ευρωπαίοι (ολλανδοί, φινλανδοί, βαλτικές χώρες) λοιδωρούν το Ελλαδιστάν να ανοίξουν την κάνουλα με τα χαρτονομίσματα, αλλιώς βλέπω τις συντάξεις των αμπελοφιλοσοφούντων καφενόβιων ρωμιών μπαρμπάδων να πέφτουν σε διψήφιο νούμερο...
Δεν πειράζει όμως, καλό θα τους κάνει. Να νιώσουν και αυτοί στον ποπό τους το παλούκι που τρώνε εδώ και χρόνια οι νέοι. Έτσι μπορεί να βάλουν μυαλό και να έρθουν στα συγκαλά τους.

Ψονθομφανήχ είπε...

Δεν είναι "κακοί Ευρωπαίοι" αυτοί που αναφέρεις. Είναι απλά οι χώρες της γερμανικής επιρροής, αυτό που το 1939 ονομάζουμε "Άξονα"!
Το 4ο Ράιχ δεν θα οικοδομηθεί στα στούκας και στα πάνσερ αλλά στο ευρώ και στην οικονομική πίεση-εκβίαση των λαών!
Αλλά θα ξανασυντριβεί όπως το 1945.
Γιατί η Γερμανία είναι πολύ πιο αδύναμη από τότε και οι αντισυσπυρώσεις που προκαλεί πολύ ισχυρότερες.
Βέβαια, στο εσωτερικό κάποιων χωρών, και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, πάντα υπήρχαν και υπάρχουν οι "πρόθυμοι" δοσίλογοι-γερμανοτσολιάδες-κουκουλοφόροι....

Ανώνυμος είπε...

Καλά, κάτσε να δεις τη σύνταξή σου να κατακρημνίζεσαι και τότε θα δούμε αν θα λες τις ίδιες παρλαπίπες.