Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Να ανατρέψουμε τα "νέα δεδομένα"!

Ότι φάγαμε μεγάλη ήττα, φάγαμε!
Ίσως υπερτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, ίσως υποτιμήσαμε τους σκατόψυχους, ίσως και πολλά ακόμα που θα τα καταλάβουμε μόλις το μυαλό μας καθαρίσει απ’ το θυμό και την αγανάκτηση.
Σίγουρα η κυβέρνηση δεν επεδίωξε το τελικό αποτέλεσμα. 
Αλλά έχει ευθύνες τουλάχιστον επί του διαδικαστικού. Αφού ήξερε πως δεν έχουμε "όπλα", είχε  καταλάβει με τι αδίστακτους εκβιαστές μπλέξαμε, γιατί το τράβηξε στα άκρα; Δεν θα έπρεπε να το μεθοδεύσει κάπως αλλιώς; 
Σίγουρα ειπώθηκαν "μισές αλήθειες" κι έγιναν παλαιοκομματικού τύπου "επικοινωνιακοί χειρισμοί". Με αποτέλεσμα να κάψουμε όλα τα όπλα μας, και το δημοψήφισμα μαζί. 
Δεν παραβλέπω τον κίνδυνο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματωθεί τάχιστα απ’ το "σύστημα". Άλλωστε όλα τα "παπαγαλάκια του κατεστημένου" βάλθηκαν να φτιάξουν το προφίλ του Αλέξη ως "νέου εθνάρχη"! Θέλει πολύ προσοχή...
Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο που λέει πως πρέπει να προσαρμόσουμε την τακτική μας στα "νέα δεδομένα". 
Το θέμα όμως είναι ποια θεωρεί κανείς "νέα δεδομένα". 
Αλίμονο αν θεωρήσουμε ως "δεδομένο" την αέναη λιτότητα και την άνευ αντιλόγου και χρονοτριβής αποδοχή όσων μας επιβάλλουν οι σκατόψυχοι.
Κατά τη γνώμη μου τα "νέα δεδομένα" είναι τα εξής:
- Δεν υπάρχει η λεγόμενη "ευρωπαϊκή ιδέα κι αλληλεγγύη". Η Ευρωζώνη είναι ένας λάκκος λεόντων, ωμών εκβιαστών και ψυχρών εκτελεστών!
- Ο συνδυασμός του Δ’ Ράιχ και της νεο-φιλελεύθερης ιδεολογίας είναι η νέα μεγάλη απειλή για την Ευρώπη.
- Είμαστε εντελώς απροετοίμαστε κι απροστάτευτοι για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας κι επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. 
- Όσο παραμένουμε σ’ αυτή την κατάσταση είναι βέβαιο πως θα δεχόμαστε συνεχείς εκβιασμούς και θα είμαστε υποχρεωμένοι να υποχωρούμε.
- Στην Ελλάδα λειτουργεί ισχυρή "πέμπτη φάλαγγα". Είναι όλοι αυτοί που αγωνιούσαν μην τυχόν κι υποχωρήσει ο Σόιμπλε κι ο Γερούν στις απαιτήσεις της κυβέρνησής μας.
"Προσαρμογή" σ’ αυτά τα "νέα δεδομένα" δεν σημαίνει μοιρολατρική αποδοχή τους και ηττοπάθεια. 
Σημαίνει πως προσπαθούμε άμεσα, τάχιστα και συντονισμένα να τα ανατρέψουμε.
Αυτό είναι το νέο πεδίο που θα κριθεί η κυβέρνηση απ’ το Σεπτέμβρη και μετά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι κακοί ευρωπαίοι έχουν ανοικτό τον ELA στα 2 δις τον μήνα ζεστό χαρτονόμισμα και μας δείνουν και δάνεια να πληρώνουμε τα παλιότερα δάνεια τότε είναι καλοί. Καμία αναφορά σε 4ο Ράιχ και άλλα τέτοια ελληναρίστικα.
Ρε τις παθογένεις του Ελλαδιστάν δεν τις έχει αγγίξει κανένα κόμμα. Φταίνε για αυτές ο Σόιμπλε και η Μέρκελ;

BUTTERFLY είπε...

@ ανωνυμος
Οχι, δεν φταινει φυσικα για τις δικες μας παθογενειες! Αυτο δεν σημαινει οτι και αυτοι δεν εκαναν παρτυ μασας στις πλατες μας ομως...

Ψονθο, εχω απελπιστει... Τι να ανατρεψουμε που μας ανατραπηκαν ολες οι ελπιδες για κοινωνικη δικαιοσυνη και δυστυχως οχι απο το μνημονιο αλλα απο τις επιλογες της δικης μας κυβερνησης ως προς το πως για αλλη μια φορα θα μοιραστουν τα βαρη...Κριμα!

Ανώνυμος είπε...

BUTTERFLY το πάρτυ μάσας που λες δεν θα γινόταν αν δεν το επιτρέπαν οι ρωμιοί πολιτικάντηδες. Για παράδειγμα οι μίζες στα εξοπλιστικά από Γερμανία, Γαλλία.

Ψονθομφανήχ είπε...

Το πάρτι μάσας, που ουσιαστικά ξεκίνησε το 1981 με την είσοδό μας στην ΕΟΚ, είχε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Μεγάλες ευθύνες έχουν και τα όργανα της ΕΟΚ-ΕΕ που γνώριζαν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα (αλλά και στην Ιταλία, Πορτογαλία κλπ) αλλά έκαναν τα στραβά μάτια.
Θυμίζω απλώς πως το 2007 ο Μπαρόζο ανακοίνωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως πλέον η Ελλάδα πληρούσε όλους τους όρους της ευρωζώνης και για το λόγο αυτό την έβγαζε από την κατάσταση επιτήρησης.
Δηλαδή, τι ήθελε να πει ο ποιητής; Πως το καλοκαίρι του 2007 ήταν όλα τέλεια και η καταστροφή επήλθε τους επόμενους 18 μήνες;

Φίλε Ανώνυμε δεν ξέρω πόσο ευγενή αισθήματα δείχνει αυτός που σου δίνει δανεικά για να του πληρώσεις τα παλιότερα δανεικά και στο μεταξύ σε εξοντώνει στη λιτότητα...

Χριστινούλα, μην απελπίζεσαι που χάθηκε μια μάχη. Τον πόλεμο στο τέλος θα τον κερδίσουμε, αρκεί να μην παραδοθούμε ψυχικά.
Έχουν οι καιροί πολλά γυρίσματα. Σου θυμίζω ενδεικτικά πως οι ηττημένοι στα αλβανικά βουνά Ιταλοί μπήκαν τον Μάη του 1941 θριαμβευτικά στην Αθήνα και δυο χρόνια αργότερα παραδίνονταν ταπεινωτικά στους συμμάχους και παρακαλούσαν τους Έλληνες να τους κρύψουν για να γλιτώσουν απ’ τους Γερμανούς...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή παππούλη επιμένεις ότι φταίνε οι κακοί ευρωπαίοι που μας λοιδωρούν και μας επιβουλεύονται. Ποιους επιβουλεύονται ρε; Τους κουτοπόνηρους ανατολίτες ρωμιούς; Να κοιταχτείς για αλτσχάιμερ διότι ξεχνάς εύκολα.

Κολυμπάς μέσα στα σκατά, συνδιαλέγεσαι με αυτά, για αυτό και δεν μπορείς να δεις πιο πέρα. Οι ευρωπαίοι δίνουν δάνεια όχι για να τα κάνουν παροχές οι ντόπιοι απατεώνες αστοί. Αλλά για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους δανειστές προκειμένου να έχουν χρόνο να κάνουν μεταρρυθμίσεις που σταδιακά θα ορθοποδήσουν την οικονομία. Οι ευρωπαίοι δεν μας πληρώνουν για να πληρώνει το αισχρό προτεκτοράτο τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του προτεκτοράτου για το οποίο δεν έχει κάνει τίποτε.

Η λογική που ακολουθείται είναι αυτή εδώ:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=724810
Δηλαδή να μην γίνονται περικοπές δαπανών διότι λέει δεν επηρεάζει το κόστος λειτουργίας! Αν είναι δυνατόν ραγιάδες μου! Καλό φούντο και ο τελαυταίος να κλείσει την πόρτα.

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται και άλλες φάπες:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=724847

Ψονθομφανήχ είπε...

Φίλε, πήγαινε να σε δει κανένας ψυχίατρος λέω γω...

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=VE4EI7jm7VM

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα είχε προβλέψει ο Λεβέντης:
https://www.youtube.com/watch?v=G2l86RdObmk

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=RWdXpEHgc3U