Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

"Ημερολόγιο λιποταξίας" (110) - "Έλληνες" είστε και φαίνεστε! (σκόρπιες σκέψεις επί περσικού εδάφους)

Πόσες φορές θα το πω για να το χωνέψετε: "Έλληνες" ως φυλή, έθνος και λοιπές ανοησίες ποτέ δεν υπήρξαν! Όπως δεν υπήρξε ποτέ και έθνος "Βάρβαροι".
Απλά, κάποιοι κάτοικοι της ανατολικής Μεσογείου, που μοιράζονταν ένα μίνιμουμ κοινών θρησκευτικών-πολιτικών-πολιτιστικών αντιλήψεων, άρχισαν, κυρίως απ’ τον 5ο π.Χ. αιώνα, να αυτοαποκαλούνται "Έλληνες" και να ονομάζουν "Βάρβαρους" όλους τους άλλους.
Η λέξη "βάρβαρος" δεν είχε κατ’ αρχήν απαξιωτική έννοια. Βέβαια, σε όλες τις εποχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη νεύρωση της υπεροχής. Επόμενο ήταν και κάποιοι "Έλληνες" να χρησιμοποιούν υποτιμητικά τον όρο "βάρβαρος".
Αλλά δεν έχει καμιά σημασία το πώς αποκαλεί ο ένας τον άλλον. Σημασία έχει η αξία του κάθε ανθρώπου και του κάθε λαού. 
Κι η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη εις βάρος των αυτοαποκαλούμενων "Ελλήνων"! Οι λεγόμενοι "βάρβαροι", δηλαδή οι Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Μεσοποτάμιοι, Ινδοί κ.λπ., ήταν οι θεμελιωτές του παγκόσμιου πολιτισμού. 
Όταν οι Σουμέριοι ίδρυαν τεράστιες πόλεις, έχτιζαν διώροφα παλάτια, οι Αιγύπτιοι πυραμίδες και οι Φοίνικες δημιουργούσαν αλφάβητο κι όργωναν τις θάλασσες, οι κάτοικοι του δυτικού Αιγαίου ζούσαν σε σπηλιές!
Ένα μόνο σας λέω: στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών υπάρχει τεράστιο άγαλμα ενός Φαραώ που χρονολογείται απ’ το 2.500 π.Χ. Είπατε τίποτα περί "βαρβάρων";
Οι λεγόμενες "ελληνικές πόλεις" ιδρύθηκαν απ’ τους Φοίνικες αρχικά ως απλοί εμπορικοί σταθμοί και στη συνέχεια ως αποικίες.
Γύρω στο 500 π.Χ., όταν οι Πέρσες κατέκτησαν την Αίγυπτο και το Ανατολικό Αιγαίο, άρχισε και η αντίστοιχη αλληλεπίδραση.
Στην αυλή των Περσών βασιλιάδων κατέφευγαν αμέτρητοι πολιτικοί, στρατιωτικοί και επιστήμονες απ’ το δυτικό Αιγαίο. Ποιους να πρωτοθυμηθώ: ο Ιππίας κι ο Θεμιστοκλής απ’ την Αθήνα, ο Βασιλιάς της Σπάρτης Δημάρατος, οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών όταν την έκλεισαν οι Χριστιανοί του Ιουστινιανού κ.λπ.
Ο Μιλτιάδης πριν έλθει απ’ τη Θράκη στην Αθήνα ακολούθησε τον Δαρείο Α’ στην εκστρατεία του κατά των Σκυθών. Εκεί έμαθε την περσική πολεμική τακτική και τους αιφνιδίασε στο Μαραθώνα.
Ο Ξενοφώντας έζησε για ένα διάστημα στην αυλή του Κύρου Γ’ και υπήρξε μισθοφόρος του. Στο πλευρό του Κύρου στάθηκε και ο σπουδαίος ιατρός Κτησίας που έγραψε και την ιστορία Ασσυρίων, Μήδων και Περσών! 
Στους "περσικούς πολέμους" στο πλευρό των Περσών πολέμησαν οι Θράκες, οι Μακεδόνες, οι Θεσσαλοί και πολλοί ακόμα απ’ αυτούς που σήμερα αποκαλούμε αυθαίρετα "Έλληνες"!
Αλλά και στη συνέχεια, όταν εντάθηκε ο ανταγωνισμός των "ελληνικών" πόλων, όλοι οι "Έλληνες" έσπευδαν να κερδίσουν τη συμμαχία, την πολιτική στήριξη και οικονομική ενίσχυση του Πέρση βασιλιά. Οι ίδιοι οι "Έλληνες" μετέτρεψαν τους Πέρσες σε "διαιτητές" των εσωτερικών τους υποθέσεων!
Η διάλυση της Αθηναϊκής Συμμαχίας και η τελική ήττα των Αθηναίων στον λεγόμενο "Πελοποννησιακό Πόλεμο" δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την απλόχερη οικονομική βοήθεια των Περσών προς του Σπαρτιάτες.
Ο στρατός του Αλέξανδρου περιλάμβανε αρχικά και πολλούς μισθοφόρους Σπαρτιάτες. Το ίδιο κι ο περσικός στρατός. Στα Γαυγάμηλα οι Σπαρτιάτες των αντίπαλων στρατών αλληλοσκοτώθηκαν!
Στο πλευρό των Περσών εναντίων των Μακεδόνων πολέμησε ο Ροδίτης στρατηγός Μέμνων, γαμπρός του Αρτάβαζου, αλλά κι ο στρατηγός Χαρίδημος. 
Εννοείται πως όσο ο Αλέξανδρος πολεμούσε στην Ασία όλοι οι "Έλληνες" που κατοικούσαν απ’ τις Θερμοπύλες και κάτω παρακαλούσαν να σκοτωθεί "για να ξεβρομίσει ο τόπος"! 
Και κάθε φορά που έφτανε κάποια ψεύτικη είδηση περί θανάτου του, έσπευδαν να επαναστατήσουν κατά των κατοχικών μακεδονικών φρουρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: